Groep 5

Vandaag kregen de kinderen van groep 5 een leuke techniekles van juf Alyssa over bruggen. Eerst leerden de kinderen over verschillende soorten bruggen en daarna over sterke constructies. De kinderen konden dit zelf onderzoeken door het bouwen van een zo lang mogelijke brug van papier. De brug moest tussen twee stoelen blijven hangen. Iedereen heeft goed samengewerkt en de bruggen waren zowel sterk als origineel.

Vandaag leerden de kinderen uit groep 5 over brugconstructies. Welke soorten bruggen bestaan er en op welke manier zitten ze in elkaar?
Daarna probeerde ieder groepje een eigen brug te bouwen van enkel papier en lijm. Iedereen was erg enthousiast!

Morgen zullen we zien welke brug van papier blijft hangen tussen 2 stoelen.

Op vrijdag 16 juni liet groep 5 de verkeerskunsten zien bij de praktische verkeersles op het plein. Fietsen over een schuine plank en slalom met 1 hand, onder andere. Knap gedaan! Ouders, bedankt voor jullie hulp.

 

 

Vorige week woensdag hebben de kinderen van de groepen 3 t/m 6 een hockey clinic gevolgd georganiseerd door de Noordwijkse Hockey Club. De kinderen hebben enthousiast allerlei oefeningen en leuke spelletjes gedaan.

Vandaag stond er een leuke en leerzame les op het programma: we bakten pizza! Aan de hand van het recept werd er, helemaal zelf, heerlijk gebakken. Goed gedaan!