Groep 3

Vorige week woensdag hebben de kinderen van de groepen 3 t/m 6 een hockey clinic gevolgd georganiseerd door de Noordwijkse Hockey Club. De kinderen hebben enthousiast allerlei oefeningen en leuke spelletjes gedaan.

Vandaag vierden groep 1 en 7 samen het Paasfeest op school. Eerst hebben de kinderen geluisterd naar het Paasverhaal in hun eigen klas. Na het verhaal gingen de kinderen samen knutselen, spelen in de hoeken, lekker kleuren, samen naar buiten en met elkaar lunchen. De kinderen hebben genoten van elkaars gezelschap.

Groep 8 ging na het paasverhaal samen met groep  2 naar de gymzaal aan de Stijntjesduinstraat. Hierna werd er samen geluncht. Erg leuk om te zien hoe de grote kinderen goed voor de kleintjes zorgden.

Gezellig Pasen vieren: groep 3 met groep 6.

Eerder zagen we al foto’s van de toneelclub op deze site. Toen trad de club op voor ouders, broertjes en zusjes.
Afgelopen vrijdag lieten de kinderen het toneelstuk zien aan  groep 1 t/m 3. Helaas was Mara, de hoofdrolspeelster, deze dag ziek.
Haar rol werd door juffr. Clara overgenomen. Maar Mara werd erg gemist.
Al met al genoot het publiek met volle teugen van de voorstelling.
Goed gedaan toneelspeelsters!

Op dinsdag 28 maart waren groep 3 en 4 aan de beurt voor de voorstelling “de Bremerstadsmuzikanten” in de Muze. Deze is een vertelvoorstelling. Het verhaal wordt verteld en gezongen door één persoon: de verteller. De verteller verandert voortdurend van rol. Hij speelt boer, ezel, hond, kat, haan rovers en koning. We hebben erg gelachen en ervan genoten. Zie ook de foto’s bij groep 4

Op donderdag kregen de kinderen een workshop van twee juffen van de Speeldoos. De kinderen bewogen op de muziek als een ezel, hond, kat of haan. We beelden ook feest uit in het paleis van de koning, we maakten in twee groepen muziek en bewogen op de Radetskymars. Hierbij werd gebruik gemaakt van diverse ritme-instrumenten en vlaggen. Het was erg leuk! En we kunnen zelf nu nog een keer mee aan de slag, want we hebben een cd en een lesboekje meegekregen.