Groep 2

Dinsdagmiddag gingen de oudste kleuters wennen in groep 3.  Juf Adriana kwam ook afscheid nemen. De kinderen kregen een ijsje en een cadeautje van haar. Juf Adriana kreeg niet alleen een dienblad waarop de kinderen zichzelf hadden getekend. Maar ook van elk kind een mooie bloem, een puzzel waar alle kinderen van Zeehonk op staan en ook glazen met het Zeehonk-logo erop. We wensen haar veel geluk!

Vandaag kwam mevrouw Haasnoot, met mevrouw Kuster van ‘De Breischool’, op school. De eerste nam haar spinnewiel mee en de tweede haar breiwerk.
Ze lieten zien hoe je met de hand van schapenwol ook een draad kunt draaien..
Alle kleuters mochten het spinnewiel aantrappen. Het was een leuk en leerzaam bezoek.
Hartelijk bedankt dames!
De gesponnen draden gaan we op school wassen, zodat ze wat minder naar schaap ruiken.

De kleuters hebben na de voorjaarsvakantie een kunstwerk van Barbara Witteveen in de klas gehad. Het heette:”Til me op”. Wat een prachtig keramiek werk! Het waren gestapelde dieren.
Wij hebben met knuffels ook een stapelwerk gemaakt. Wie kan er de meeste knuffels stapelen? Bij Jim in zijn rolstoel lukte het. Uiteindelijk kreeg de juf ook alle knuffels verzameld. In kleine groepjes maakte de kleuters met de knuffels ook het kunstwerk na. Tijdens de werklessen maakten de kinderen mooie kunstwerken en in de klas hebben we een museum met beelden en schilderijen. De kleuters verzorgen zelf rondleidingen. Natuurlijk gingen we ook beelden op de boulevard bekijken. Juf Alida ging ook met ons mee.

 

Op de foto’s kunt u zien, dat het heel gezellig was in alle groepen.

Zo ook in groep 1 en 7. De grote kinderen hebben goed voor de jongsten van de school gezorgd.
En de jongsten hebben de oudsten goed bezig gehouden! Iedereen tevreden.

Groep 2 en 8 zijn o.a. samen naar de grote gymzaal geweest.

Het was heel gezellig in groep 3 en 6. Samen hebben we geknutseld, cupcakes versierd met marsepein, eieren verstopt en gezocht, eitje gebakken, spelletjes gedaan en met elkaar lekker gegeten.

Foto’s groep 4 en 5.

 

De oom van Emma van Zadelhoff kwam bij ons laten zien hoe  schapen worden geschoren. En wie durfde mocht helpen. Ook mochten we de schapen, nadat ze geschoren waren, even aaien. Toen we klaar waren met scheren lag er een hele berg wol op het plein. Heel hartelijk bedankt, oom Eelko. Het was heel erg leuk!